20 juli 2015

sovrumsinredning

 
Inredningen i det stora sovrummet börjar bli klar. Jag var inne på smutsiga pasteller redan från början. Smutsiga pasteller blandat med krispigt vitt, senapsgult och koppar. En färgmässigt kanske oväntad kombination, men rummet känns varmt och inbjudande oavsett tid på dygnet.
 
 
Sänggaveln tillverkade vi själva av en mdf-skiva, skumplast, vaddering och ett stadigt möbeltyg. En flirt med 'HAYs Dot Cushion' känns av i de stora knapparna.
 
Det finns egentligen inget som förvandlar ett sovrum så effektivt som en sänggavel. Och om den perfekta inte går att köpa i affär? Ja då tillverkar man enkelt en egen för en bråkdel av priset och till högre kvalitet.
 

Överkastet från Pentik har följt mig i flera år nu och hittade äntligen sin plats här ute på stugan. Den smutsrosa filten kommer från Numero 74, ullpläden från Klippan och prydnadskuddarna från Designers Guild.
 
 
Vägginstallationen är gjord av dörrknoppar i koppar och tanken är att vi enkelt skall kunna ändra känslan i rummet genom att variera det som hängs upp därpå. Just nu är jag inne på temat 'semesterminnen' i form av snäckor och stråhattar.
 
 
Vad finns då kvar att göra?
 
Gardiner skall sys; tyget inhandlades redan förra hösten. Enkla sänglampor skall tillverkas; tänk kopparrör och stora glödlampor. Jag ser för övrigt att Stringhyllan för pocketböcker inte lyckades fastna på bild, men denna kommer med stor sannolikhet dyka upp i senare inlägg.
 
Mer än så behövs nog inte för att vi skall känna oss riktigt nöjda med resultatet!


/mikaela

Inga kommentarer: