5 augusti 2014

objektsbeskrivning

Vissa av er är kanske intresserade av en objektsbeskrivning samt av fritidshusets planlösning.

Vår brunmålade träpanelsbeklädda stuga står på en drygt 2000 kvm stor, delvis planerad naturtomt som vi under våren gått bärsärkargång uppå. Vi har röjt bland buskar och träd för att få en bild av tomtens potential. Men nu fokuserar vi på insidan och trädgården får snällt vänta till kommande somrar.


Som ni kan se nedan är den 50 kvm lilla stugan något sönderplottrad med alla sina minimala rum och väggstumpar. För tillfället ligger fokus på sovrummen, men allt det övriga kommer definitivt åtgärdas under årens gång. För planer finns det gott om!


I storstugan finner ni såklart en öppen spis, för vad skulle ett fritidshus vara utan en sådan. Trots att rummet har ett relativt stort fönsterparti och dörrar som öppnar upp mot altanen utanför, känns det mörkt på grund av de gulnade träpanelerna på väggar och i tak. Det blir ett petigt projekt när rummet väl skall målas, men som vi ser fram emot detta!


Köket är tapetserat i säckväv, spisen fungerar endast delvis och kylskåpet låter stundvis som en gammal jetmotor. Men vi är ju åtminstone premierade med sommarvatten och det finns grill. Och när man tröttnat på grillat kan man alltid bege sig till marinan för färdiglagad husmanskost.

Hallen (hallarna) är målad i en mörkt grön färg och funktionella förvaringsutrymmen skriker tyvärr med sin frånvaro. Men vi är i varje fall evigt tacksamma för duschrummet och separetten som installerades under mitten av nittiotalet.

Och så har vi ju sovrummen. De som för cirka två veckor sedan stod nyrenoverade och lyste i all sin vita färg. De som vi nu äntligen kommer få inreda och njuta av.

Och där har ni det. En beskrivning av fritidshuset som ni garanterat kommer få se mer av här på sjögången framöver.


/jimmy & mikaela

2 kommentarer:

mamma berit/pappa stig sa...

Det som imponerar, förutom det rent hantverkarmässiga spetskunnandet och noggrannheten, är den entusiasm som paret uppvisar visavi projektet ifråga.

mikaela | sjögången sa...

Haha! Entusiasm finns det gott om och huvudet är fyllt av idéer som vill ut!

Och det går ju framåt. Dock framåt i vad som känns som snigelfart. Men så blir det eftersom tiden ute vi stugan är begränsad..